Ugrás a tartalomra

Szijjártó: A magyar és a török politikai vezetők őszintén tudnak egymással beszélni

2019.02.13
15:12
Forrás
MTI
A magyar és a török politikai vezetők őszintén, képmutatás nélkül tudnak egymással beszélni - jelentette ki Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter Isztambulban.

Szijjártó Péter a török külügyminiszterrel, valamint a török kereskedelmi miniszterrel tárgyalt Isztambulban. A két ország vezetői között nagy fokú bizalom jött létre, amelynek egyértelmű haszonélvezője a gazdaság. 2018-ban 3 milliárd dollárt is meghaladta a két ország közötti kereskedelmi forgalom - tette hozzá. A magyar külügyminiszter arról is beszámolt, hogy Magyarország 220 millió dollár értékben hitelkeretet nyitott a magyar és török vállalatok Afrika-irányultságú közös projektjeinek finanszírozására. Ha a cégek ezt a hitelkeretet mind lehívják, akkor Magyarország nyit egy újabbat - jelentette be Szijjártó Péter.

Szijjártó Péter

Most

16:29, Frissítve: 17:15

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya, Zenta község területén ma, Szabadkán és több önkormányzatban vasárnap, a szórványban pedig szükség esetén hétfőn és kedden gyűjtik az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogatói aláírásokat.
15:14, Frissítve: 17:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.