Ugrás a tartalomra

Versenyképesebb pancsovai iskolák

2019.02.14
08:48
2019.02.14
08:56
Forrás
Pannon RTV
Pancsován a városházán öt helyi középiskola mutatta be a 2018-as évben megvalósított projektjét. Az önkormányzat erre célra 1 millió 500 ezer dinárt fordított.

A középiskolák versenyképességének fejlesztése a gyakorlati oktatás feltételeinek javításával cím alatt kiírt önkormányzati pályázatra tavaly 7 iskola jelentkezett 9 ajánlattal. Minden iskolában a megnyert támogatást olyan eszköz beszerzésére fordították, amellyel a tanulók gyakorlati képzettségét tudják majd fejleszteni.

Jovanović Suzana, tag, Pancsova Város Tanácsa: „Azt hiszem, ami sokkal fontosabb, és ezért sajnálom, hogy más iskolák érdeklődése ma elmaradt, hogy 2019-ben továbbra is ugyanaz az intézkedés lesz a helyi cselekvési tervben, de négy millió lesz előlátva, mert úgy véljük, hogy ez az intézkedés valóban jó eredményeket ad. Négy évre visszamenőleg elemzést végeztünk, és bebizonyosodott, hogy befolyásolja a tanítás minőségét, és azoknak az embereknek, fiataloknak a minőségét, akik kikerülnek a középiskoláinkból.”

Pancsova
projekt
iskola

Most

13:43, Frissítve: 13:50

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.