Ugrás a tartalomra

Csökkent az értékesített új személygépkocsik száma az EU-ban

2019.02.16
08:59
2019.02.16
09:12
Forrás
Tanjug, vezess.hu
Januárban az egy évvel korábbihoz képest 4,6 százalékkal vagyis 1 millió 196 ezerre csökkent az eladott új autók száma az Európai Unióban.

A januári csökkenés az új emisszió-mérési eljárás bevezetésének tulajdonítható. Múlt év szeptemberétől már csak a valós üzemi terhelést modellező, károsanyag-kibocsátási teszten áteső új gépjárműveket lehet forgalomba helyezni az EU-ban. Ennek köszönhetően az öt legnagyobb európai autópiacon zsugorodott az eladás: Spanyolországban 8 százalékkal, Olaszországban 7,5 százalékkal, Nagy-Britanniában 1,6 százalékkal, Németországban 1,4 százalékkal, Franciaországban pedig 1,1 százalékkal. A szakértők szerint a folyamat az Európai Uniót a recesszió felé taszítja.

személygépkocsi
Európai Unió

Most

16:19, Frissítve: 16:25

Mindenki készül az ünnepekre

Szerbia és Szabadka is már az ünnepi készülődés lázában égett ma. A Tejpiacon is sokan vásároltak, az eladók szerint valamelyest nagyobb volt a forgalom.
15:09

Húsvét Palicson

Hatodik alkalommal szervezik meg a Húsvét Palicson nevet viselő hagyományápoló foglalkozást az ortodox ünnepek alkalmából.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.