Ugrás a tartalomra

Üzemanyag-támogatás mezőgazdasági birtokoknak

2019.02.20
11:10
2020.04.26
14:46
Forrás
Pannon RTV
Üzemanyag-támogatást kapnak március 1-jétől a szerbiai bejegyzett mezőgazdasági birtokok - jelentette be Branislav Nedimović tárcavezető.

A határozat szerint minden agrárágazattal foglalkozó gazdaság hektáronként 60 liter gázolajra 20 dináros kedvezményt kap, legfeljebb 20 hektár bejegyzett termőföldig. A kérelem benyújtását követően öt munkanapon belül a kincstár a gazda folyószámlájára utalja a pénzt, számlák felmutatására nincs szükség - adta hírül a miniszter. Branislav Nedimović azt is megerősítette, hogy a támogatást a tárca költségvetésének növelése tette lehetővé.

Branislav Nedimović, mezőgazdasági miniszter, Szerbia: „Ezzel a két milliárddal, amit a kormány biztosított, öt százalékkal nagyobb az agrárminisztérium költségvetése. Korábban az volt a kérdés, nőtt-e öt százalékkal a tárca büdzséje. Igen, nőtt. Ebben a pillanatban 53,7 milliárd dinárral rendelkezünk a Mezőgazdasági Minisztériumban.”

mezőgazdaság
üzemanyag-támogatás
Branislav Nedimović

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.