Ugrás a tartalomra

Döntöttek Koszovó kapcsán a nagyhatalmak?

2019.02.23
19:43
2024.03.19
08:34
Forrás
Vajdasági RTV
Koszovó felosztásáról készített tervet Franciaország, Oroszország és az Amerikai Egyesült Államok - értesült a Frankfurter Rundschau német lap.

Azt is tudni vélik, hogy az erről szóló egyezményt júliusig írják majd alá a felek. A pristinai sajtó már a részletes tervezetről is írt. Eszerint a megegyezés, amely Belgrád és Pristina viszonyát hivatott szolgálni 22 pontból áll. Egyebek között Koszovó ENSZ-tagságát vetíti előre, határmódosítás is szerepel benne, valamint a Koszovóban élő szerbek különleges státuszát feltételezi. Emellett az is szerepel benne, hogy Szerbia legkésőbb 2022-ig az Európai Unió teljes jogú tagja lehetne. A határmódosítás kapcsán a pristinai lap részletes tervet közölt. Egyebek között felsorolják azt, hogy mely koszovói településeket kaphatná meg Szerbia, és melyek azok a községek, amelyek Koszovóhoz kerülnének. A pontok között az is szerepel, hogy Kosovska Mitrovica két része egyesülne, és szabad városi státuszt kapna 35 évre.

Koszovó

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.