Ugrás a tartalomra

Hatszáz olyan növényvédő szert használnak Szerbiában, amit az EU-ban betiltottak

2019.03.07
08:18
2024.03.19
08:50
Forrás
Magyar Szó
Nálunk mindaddig alkalmazhatók, amíg az ország nem válik az EU teljes jogú tagállamává - mondta Branislav Nedimović parlamenti felszólalásában a növényvédelemről szóló törvény módosítása kapcsán.

Branislav Nedimović mezőgazdasági miniszter szerint Szerbia napjainkban is az EU-tagságra törekszik, de az államvezetés elsődleges célja a hazai növényvédő szerek további gyártása. Hozzátette: Szerbia kiemelt helyen áll a világon a gabonatermesztés, a hozam és az élelmiszer-biztonság tekintetében. Véleménye szerint élelmiszer-biztonság nélkül nincs állambiztonság sem.

növényvédő szer
Branislav Nedimović
Európai Unió
mezőgazdaság

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.