Ugrás a tartalomra

Több mint kétezer mezőgazdasági szezonmunkást jelentettek be

2019.03.13
17:13
2024.03.19
08:45
Forrás
Pannon RTV
Több mint 2000 szezonmunkást jelentettek be a mezőgazdasági termelők, és csaknem 32 ezer gazda jelentkezett be a Szerbiai Adóhivatal nyilvántartásába online úton január óta.

Szabadkán a termelőkkel ismertették a szezonmunkások online bejelentésének módját, gyakorlati tudnivalóit. A törvény abban szolgál újdonsággal az idénymunkások foglalkoztatása kapcsán, hogy a munkáltató naponta 303 dináros adóbefizetéssel hozzájárul a foglalkoztatott egészségügyi biztosításához, valamint ily módon nyilvántarthatják a szezonmunkás munkaszolgálatát is - hangzott el a tájékoztató előadáson.

Dragan Agatunović, munkatárs, Szerbiai Adóhivatal: „A munkáltatók kötelesek a www.sezonskiradnici.gov.rs internetes oldalon, és kizárólag csak itt bejelenteni és kijelenteni az idénymunkásaikat. Ezt a portált kizárólag elektronikus úton használhatják, így megszüntettük a papíralapú űrlapokat, a biztosítási kérelmek használatát. A munkáltatóknak a kötelessége csak annyi, hogy az adott internetes oldalon elektronikus formában végezzék az idénymunkások be- és kijelentését.

mezőgazdaság
szezonmunkás
adóhivatal

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.