Ugrás a tartalomra

Pásztor István kész vállalni, hogy ismét a VMSZ elnöke legyen

2019.04.02
10:18
2024.03.19
08:45
Forrás
Pannon RTV
Május 4-én Doroszlón tartják a Vajdasági Magyar Szövetség tisztújítóját - nyilatkozta a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában Pásztor István.

A VMSZ elnöke elmondta, hogy vállalná, hogy továbbra is a párt vezetője maradjon. Pásztor István emellett az Európai Parlamenti választásokról és a szerb és magyar kormány közötti együttes ülés részleteiről is beszélt.

Pásztor István elmondta: kész vállalni azt, hogy ismét a VMSZ elnöke legyen. Kifejtette: rendelkezik ötlettel, energiával és elszántsággal, hogy folytassa ezt a munkát. Függetlenül attól, hogy a Vajdasági Magyar Szövetségen kívüli közvélemény-formálók mit szeretnének.

Pásztor István, Elnök, VMSZ: „Javaslatomra május 4-re hívta össze a Vajdasági Magyar Szövetség Tanácsa a VMSZ tisztújító közgyűlését. Ami Doroszlón lesz megszervezve. Ezen a tisztújító közgyűlésen az történik majd, ami az ilyen tisztújító közgyűléseken lenni szokott. Lesz egy elszámolás, értékelés az előző 4 évvel kapcsolatban. Illetve megválasztja a közgyűlés a VMSZ elnökét. Illetve 50 tagú tanácsát. Ami az elnökjelöltséget illeti, amennyiben a VMSZ-en belül úgy gondolják, hogy nekem ezt a feladatot folytatni kell, és úgy látom, hogy ez az egyértelmű meggyőződés, akkor én kész vagyok erre.”

Pásztor István beszélt arról is, hogy hamarosan sor kerül a szerb és a magyar kormány közötti együttes ülésre. Kiemelte: több mint tíz előre elkészített megállapodást írnak majd alá a felek. Érinteni fogják többi között a Szeged - Szabadka vasútvonal felújításának kérdését. A tiszai hajózás és a hajóáteresztő zsiliprendszer modernizálásának az ügyét. Emellett a diplomahonosítás kérdéséről is egyeztetnek.

A VMSZ elnöke ugyanakkor rámutatott arra, hogy a két állam közötti határ hatékony átjárhatóságának kérdséről is beszélni kell. Jó lenne, ha még legalább két átlépő nyitvatartását is meghosszabbítanák - tette hozzá Pásztor István: „Van az embernek egy olyan érzése, mintha a schengeni követelmények mögé bújva egyfajta csendes sztrájk volna a munkavállalók részéről. Obstruáció volna. Az embernek van egy olyan érzése, hogy a belső feszültségüket, a haragjukat próbálják a vámosok leverni azokon, akik sorba állnak. Pedig az a dolga neki, hogy az útlevelet kezelje, hogy a forgalmat irányítsa. Az emberek pedig mennek és intézik a saját ügyeiket. Tarthatatlan állapotok vannak. Az az ember folyamatos érzése, hogy az igazi problémák a Magyarországról kiléptető és Magyarországra beléptető oldalon vannak.”

A VMSZ elnöke az Európai Parlamenti voksolásról is beszélt. Elmondta: az Európai Néppártnak - amelynek a VMSZ is tagja - meg kell őriznie az egységét, de ez meglátása szerint egy erős Fidesz nélkül nem lehetséges. Kifejtette: a kampányban minden szavazattal rendelkezőt megszólítanának majd, illetve azokat, akik a magyar politikai érdekképviseletben nemzeti érdeket látnak.

Pásztor István
VMSZ
Vajdasági Magyar Szövetség

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.