Ugrás a tartalomra

Rendőrökkel csaptak össze migránsok Szalonikiben

2019.04.06
14:19
Forrás
MTI
Összecsaptak a migránsok a rendőrökkel ma délután a szaloniki menekülttáborban - jelentette az M1 aktuális csatorna helyszíni tudósítója.

A rohamfelszerelésben felsorakozott rendőröket kövekkel kezdték dobálni a migránsok, erre a rendfenntartók könnygázgránátokkal válaszoltak - mondta a tudósító, akinek információi szerint Észak-Macedónia, aztán Szerbia felé akart elindulni a migránsok csoportja. A helyi rendőrség ellenőrzőpontokat állított fel, és nem engedték tovább azokat, akik nem rendelkeznek belépővel a táborba. Erre azért volt szükség, mert így akarják megakadályozni, hogy a tömeg tovább nőjön.

Görögország
migránsok

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.