Ugrás a tartalomra

Leírhatják a svájci frank hitelesek tartozásának 40%-át

2019.04.11
11:19
Forrás
Novosti
Megoldódni látszik a svájci frank hiteleseket érintő egy évtizede húzódó probléma. A Novosti napilap szerint a hitelesek jelenlegi tartozásának 40 százalékát leírnák.

Ezentúl euró alapú lenne a hitel, a kamatláb pedig 3,5 százalék. Az újság információi szerint számos részletet kell még egyeztetni. A vita egyelőre a tartozás pontos leírása körül folyik. A jogi részletek összehangolásáról szóló tárgyalások már ma folytatódnak. A svájci frank hitelesek adóssága jelenleg 540 millió eurót tesz ki, ebből 189 és 216 millió euró közt lévő összeget engednének el, attól függően, hogy 35 vagy 40 százalékról van szó. Aleksandar Vučić szerb államfő március végén tett ígéretet arra, hogy megpróbál megoldást találni a svájci frank alapú hitelesek számára, miután személyesen is találkozott a Belgrádban tüntető hitelesekkel.

svájci frank
hitel

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.