Ugrás a tartalomra

Bűzlik a csantavéri dögtemető

2019.05.09
14:28
2019.05.09
20:21
Forrás
Pannon RTV
Égbemeredő sertéslábak, belek, csontok - szétmarcangolt háziállattetemek látványa és elviselhetetlen bűz fogadja a Nagyfény irányából Csantavérre érkezőket.

A falu közelében lévő dögtemetőt kerítés sem biztosítja, itt szabadon garázdálkodhatnak a kóbor kutyák. A patkányok is elszaporodtak. A falu illetékesei az áldatlan helyzetről nem kívántak nyilatkozni, ugyanis a közbeszerzési eljárás még nem zárult le. Azt ígérik, ha átveszi a dögtemetőt az új üzemeltető, rendeződik a helyzet.

Dögtetemek hevernek szanaszét a csantavéri dögtemetőben. Förtelmes, orrfacsaró bűz fogadott bennünket a hűvös ellenére is. Anitics Gábor tanyája a csantavéri dögtemető közelében helyezkedik el, elmondása szerint fogócskázni lehet a tanyájuk környékén az elszaporodott patkányokkal. A Híradónak nyilatkozva elmondta: Nyáron amikor nagy hőség van ez katasztrofális az az illat, ami innen jön, meg az tetemekről származó állatmaradványok, szétviszik a szántóföldekre. Most nagyrészt lucernánk van, azt kaszáljuk, bálázzuk, visszük az állatok elé. Ez siralmas helyzet.

 

A dögtemető környékén lakik Kis Juhász Diana édesanyja akit kisfiával sűrűn meglátogatnak. Ma is iskola után oda tartottak. Kis Juhász Diana: „Borzasztó, hogy itt a szeméttelep, vagyis az is itt van, az is nagyon büdös, de a dögkút az valami hihetetlen. A gyerekeknek ez nagyon borzasztó, mert ki se bírnak menni játszani mert, büdös van és nyáron rengeteg a légy is, amit ki sem lehet irtani, sőt patkányok is és minden ami még ezzel jár.”

A nyolcvanas években 7 emésztőgödör, épület, konténerek és még kerítés is épült a dögtemető körül. A helyzet azóta láthatóan nagymértékben romlott. Horváth Zoltán elmondta: „Melegben, főleg nyáron akkor katasztrofális illathelyzetek uralkodnak, meg az a látvány ami ott fogadja az embereket, az elég elszomorító, szerintem, úgyhogy azt valakinek jó lenne ha valaki karban tartaná, felügyelné. De ezért ki a felelős, én ezt konkrétan nem tudom megmondani. Nagyon sok állattetemet kihoznak meg a patkányok nyáron, az elszomorító szagok amik orrfacsarók, ezek tragikus körülmények a környékünkön.”

Eddig a helyi Komvál vállalat tartotta karban a dögtemetőt, de az erre vonatkozó szerződésük lejárt. Nem hivatalos információink szerint a bajmoki VPV Tim Kft. fogja a csantavéri dögtemetőt karbantartani, rendezni az idén. A cég illetékeseit az adott címen nem értük el, még a cégtáblát sem. A falu illetékesei az áldatlan helyzetről nem kívántak nyilatkozni, ugyanis a Szabadka Város közbeszerzési eljárása még nem zárult le a pályázatot nyert cégek szerződéskötésével.

Csantavér
dögtemető

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.