Ugrás a tartalomra

Május 27-én Koszovóról tárgyal a szerbiai parlament

2019.05.17
15:29
2020.04.02
09:31
Forrás
Novosti
Május 27-én a Belgrád-Pristina párbeszédről és a koszovói helyzetről tart ülést a szerbiai parlament. Erre meghívást kapott Aleksandar Vučić szerb államfő és Ana Brnabić kormányfő.

Vučić úgy nyilatkozott, hogy készen áll arra, hogy a szerb képviselőházban beszéljen Koszovóról, ha erre az ügyrend alkalmat ad. Szerinte most különösen aktuális a helyzetről beszélni, hiszen már látszik merre felé halad az ügy. Mint ismeretes most már hónapok óta szünetel a párbeszéd Belgrád és Pristina között. Ennek oka, hogy az albán fél 100 százalékos vámot szabott a szerbiai árukra. Június elején ugyanakkor mégis tárgyalóasztalhoz ül a szerb és a koszovói vezetés. Párizsban tárgyalnak Emmanuel Macron francia elnök és Angela Merkel német kancellár közvetítésével. Ez a találkozó azonban nem képezi a brüsszeli dialógus részét.

Koszovó
parlament
Ana Brnabić

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.