Ugrás a tartalomra

Szerbia mindent megtesz a béke megőrzése érdekében

2019.05.31
14:21
2019.05.31
17:21
Forrás
Pannon RTV
Az észak-koszovói történésekkel, annak következményeivel és Szerbia álláspontjával kapcsolatban Dušan Kozarev, a szerb kormány Koszovó-ügyi irodájának vezetőhelyettese nyilatkozott a Pannon RTV-nek.

Elmondta, Szerbia mindent megtesz a béke és a stabilitás megőrzése érdekében.

Dušan Kozarev, Szerbia Koszovó-ügyi irodájának vezetőhelyettese: „Nagyon kicsi a mozgásterünk, ezen belül igyekszünk mindent megtenni, amit csak tudunk, hogy megőrizzük a békét és a stabilitást, mert a régióban köztudottan törékeny a helyzet. A térség hagyományaiból és történelméből eredő kihívásokkal kell szembenéznünk, és ezzel mi nagyon is tisztában vagyunk. Mint a Nyugat-Balkán legnagyobb, legerősebb országa, szeretnénk azon az úton haladni, amelyen a legjobbak vagyunk, ahol vezető szerepet töltünk be, és a legjobb eredményeket tudhatjuk magunkénak. Ez pedig a gazdasági fejlődés és a lakosság életminőségének javítása. Pristina sajnos a fegyvercsörgetés, a fenyegetés és a támadás eszközeit választotta.”

Dušan Kozarev
Koszovó

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.