Ugrás a tartalomra

Ismét migránst öltek Belgrádban

2019.06.07
08:00
2020.04.19
18:11
Forrás
Szerbiai RTV
Késsel öltek meg egy migránst csütörtök este is Belgrádban, most a befogadóközpont előtt a Krnjača városrészben.

24 késszúrással végeztek vele, személyazonossága ismeretlen – közölték az illetékesek.
Próbálták megmenteni, de csak a halál beálltát tudták megállapítani a sürgősségi szervek. Szerda éjjel szintén megöltek egy migránst a szerb fővárosban. Az afgán állampolgárral a gyanú szerint egy honfitársa végzett, akit letartóztattak, de a cinkost még keresik. Több hónapos zaklatás és terrorizálás előzte meg a gyilkosságokat - nyilatkozta Vladimir Cucić szerb menekültügyi és migrációs biztos a szerb közmédiának.

Vladimir Cucić, menekültügyi és migrációs biztos, Szerbia: „Éppen az a fiatalember, akit az éjjel megöltek, ő volt az, aki bejelentve vagy nem bejelentve zaklatta a többi migránst. Bármikor, amikor válaszlépések következtek volna, ezek az emberek nem kívántak reagálni, féltek.”

 

gyilkosság
Belgrád
migráns

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.