Ugrás a tartalomra

Ezért nagyobbak idén a szúnyogok

2019.06.17
15:58
2019.06.17
16:45
Forrás
Pannon RTV
Az irtás csak néhány napig enyhítette a helyzetet Vajdaságban, aztán visszatért a szúnyoginvázió.

Fekete Gábor magyarországi rovarszakértő azt mondja, hogy a túl nagy forróság nem felel meg a szúnyogoknak, mivel felszáradnak a pocsolyák, így a lárvák élőhelyei is megszűnnek - ezért nem szaporodhatnak tovább. A szakértő szerint a szúnyogok most azért nagyobbak, mert ezek még tavalyról teleltek át, és emiatt erősebb a csípésük is. A gyermekorvosok a krémek helyett a különböző sprayeket ajánlják, mert azok hagyják lélegezni a bőrt, és nem alakul ki gyulladás. A szakemberek szerint a hideg és csapadékos május után a roppant meleg június kiváló feltételeket biztosított a szúnyogok túlszaporodásához.

Komoly gondot okoznak a szúnyogok Vajdaságban, így Szabadkán is. Az észak-bácskai városban múlt kedden irtották a szúnyogokat, levegőből és földről is. Azonban a szúnyogok továbbra is rengeteg bosszúságot okoznak, az irtás csak pár napig enyhítette a helyzetet, utána visszatért a szúnyoginvázió.

szúnyog
szúnyogcsípés

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.