Ugrás a tartalomra

Pristina döntése újabb pofon a nemzetközi közösségnek

2019.07.04
15:42
2019.07.05
08:17
Forrás
Tanjug
Pristina döntése, amellyel megtiltotta a szerbiai tisztségviselők Koszovóba való belépését, egy újabb pofon a nemzetközi közösségnek - jelentette ki Ivica Dačić.

A szerb külügyi tárcavezető elmondta, az Európai Unió folyamatosan hallgat annak ellenére, hogy a koszovói vezetés évek óta mindennemű nemzetközi normát sértő, felrúgó döntéseket hoz. Marko Đurić, a szerb kormány Koszovó-ügyi irodájának vezetője is egyetértett Dačićtyal. Hozzátette, Pristina újabb döntése arra sarkallja a szerb államvezetést, hogy intenzívebb diplomáciai aktivitással harcoljon a saját igazáért.

Ana Brnabić szerb miniszterelnök pedig úgy fogalmazott, Pristina újabb provokációja kihatással van a régió biztonságára, együttműködésére, és ez egy olyan lépés, amire a szerb állam reagálni fog.

Koszovó
Ivica Dačić
Marko Đurić

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.