Ugrás a tartalomra

Marko Đurić: Priština elszigetelné az északi területein élő szerbeket

2019.07.05
10:51
2024.03.19
08:47
Forrás
Szerbiai RTV
Priština elszigetelné az északi területein élő szerbeket, a legutóbbi lépésekre pedig most már az Európai Uniónak is reagálnia kell - jelentette ki Marko Đurić.

A Szerb Kormány Koszovó-ügyi irodájának vezetője a Szerbiai RTV műsorában hozzátette, az EU-nak és a nyugati országoknak vannak mechanizmusai, amelyekkel megakadályozható lenne Priština viselkedése. Szerinte az ország déli területein élőknek nem kell aggódniuk, és az utóbbi napok történései után csak még erősebb diplomáciai munka várható Belgrád részéről.

Marko Đurić, a Szerb Kormány Koszovó-ügyi irodájának vezetője: „A szerb állam része akarnak lenni, hazai, szerb termékeket vásárolni, a mi tejünket inni, szabadon vásárolni, kereskedni. Korlátozzák a mozgásszabadságukat, a szabad választást. Korlátozzák a legelemibb emberi jogaikat, és a koszovói vezetés gettót szeretne létrehozni a szabad ég alatt.”

Márko Djuric
Koszovó
Pristina

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.