Ugrás a tartalomra

Beiktatták az új görög kormányfőt

2019.07.08
16:09
Forrás
MTI
Az athéni érsek vezette az eskütételt.

Letette a hivatali esküt hétfőn Kiriákosz Micotákisz új kormányfő Görögországban. Az 51 éves Micotákisz feleségével és három gyerekével érkezett az eskütétel helyszínére, az elnöki palotához, ahol Ieronimosz athéni érsek vezette az eskütételi szertartást. A politikus ezt követően a miniszterelnökségre hajtatott, hogy átvegye az ügyeket elődjétől, Alekszisz Ciprasztól. Micotákisznak nagy léptekkel kell haladnia az illetékesek szerint, ugyanis az országnak számos gazdasági problémával kell szembenéznie. A görög költségvetést 2010 óta nemzetközi hitelek tartották működésben. A pénzügyi történelem legnagyobb, 275 milliárd eurós támogatásáért cserébe Görögországnak szigorú költségvetési takarékosságot, megszorító intézkedéseket kellett vállalnia.

Görögország
Kiriákosz Micotákisz
eskü

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.