Ugrás a tartalomra

150 nap felújítás – 150 nap forgalmi dugó

2019.07.18
15:16
2019.07.18
16:36
Forrás
Pannon RTV
Javában zajlik a szabadkai Makszim Gorkij utca felújítása és bővítése Szabadka szívében. Az elkövetkező 150 napban torlódásokra és közlekedési fennakadásokra lehet számítani.

A hét elején kezdődtek el a munkálatok a Makszim Gorkij utcában Szabadkán. A tervek szerint több balra forduló sáv épül ki, ami így megkönnyíti a közlekedést és csökkenti az ezen a szakaszon kialakult forgalmi dugókat. A stábunk által megkérdezettek jó ötletnek tartják a sávbővítést a rendkívül forgalmas utcában.

Ema Juriga: „Az autósoknak szuper lesz, kibővítik az utat, de nekünk gyalogosoknak nagyon kevés hely marad. Nem tudom, a biciklik számára előláttak-e valamit, mert néha kerékpárral közlekedem.”

Fecskés Gábor: „Biztos, hogy jobb lesz. Ez hiányzott. Csak nem lesz a bicikliknek út, azzal mit csinálunk? Hol mennek a biciklik?”

Az átépítéssel a közlekedésbiztonság és a környezetvédelmi mutatók is javulni fognak Szabadkán - mondta el Újhelyi Ákos, az észak-bácskai város Tanácsának gazdasági ügyekkel megbízott tagja.

Újhelyi Ákos, gazdasági ügyekkel megbízott tag, Szabadka VT: „Erre azért volt szükség, mert torlódások és dugók alakultak ki a központban, főleg a reggeli órákban, illetve délután, amikor a munkások munkába igyekeztek, illetve jöttek hazafelé. A beruházás összértéke 73 millió dinár, a beruházó Szabadka városa. A Nagyberuházási Igazgatóságtól 73 millió dinárt kapott infrastruktúra fejlesztésére, ebből fog ez a szélesítés megvalósulni.”

A tervek szerint 150 nap van előlátva a munkálatok befejezésére, azonban a város vezetése szerint előbb is elkészülhet a kivitelező.

Szabadka
Makszim Gorkij utca
felújítás
útfelújítás
Újhelyi Ákos
Nagyberuházási Igazgatóság

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.