Ugrás a tartalomra

Ursula von der Leyen: újra kell gondolni az európai migrációs elosztási rendszert

2019.08.02
18:25
2019.08.02
18:31
Forrás
MTI
Az Európai Bizottság elnöke Olaszországban járt.

Új megállapodást javasolt az Európába áramló illegális migráció kezelésére, és az elosztási rendszer újragondolását szorgalmazta Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság megválasztott elnöke Rómában, ahol Giuseppe Conte olasz miniszterelnök fogadta. Ursula von der Leyen kijelentette, az EB vezetőjeként azt akarja, hogy a migráció kezelési eljárása hatékony, hatásos és emberséges legyen. Hozzátette, tudatában van, hogy Olaszország, Görögország és Spanyolország földrajzilag a legérintettebb országoknak számítanak, és a leginkább ki vannak téve a migrációnak. Ursula von der Leyen politikai küldetése első számú céljának nevezte, hogy az EU túllépjen a belső megosztottságon északi és déli, keleti és nyugati, kicsi és nagy tagállamok között.

Ursula von der Leyen
Európai Bizottság
migráció
Olaszország
Európai Unió
Giuseppe Conte
Görögország
Spanyolország

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.