Ugrás a tartalomra

A gunarasi Oroszi János nyerte el a legnagyobb paraszt címet

2019.08.18
18:00
2024.03.19
08:47
Forrás
Pannon RTV
A gunarasi Oroszi János nyerte el a legnagyobb paraszt címet és az azzal járó négyszáz euró értékű főnyereményt, egy anyakocát a IX. Vajdasági Parasztolimpián.

A legügyesebb parasztmenyecske a szintén gunarasi Kocsis Krisztina lett. Az ifjak mezőnyében a zentagunarasi Tari Ádám győzedelmeskedett. Az egész napos program keretén belül hagyományos főzőversenyen is volt, negyvennégy bográcsban rotyogott a marhapörkölt.

Alacsonyan repültek a gumicsizmák a IX. Vajdasági Parasztolimpián. Kukorica morzsolás, gumiabroncstolás, tojáshordás és sok más feladat izzasztotta a jelentkezőket. A szórakoztató versenyszámok sokakat vonzottak a Vásártérre. Schwicker László a magyarország Bjáról látogatott el Topolyára: „Hallottuk, hogy nagyon jó kis rendezvény, így gondoltuk, hogy eljövünk, megnézzük. Jövőre pedig kineveljük a tuti győztest.”

Negyvennégy bográcsban rotyogott a marhapörkölt a főzőversenyen. A gyerekeket parasztjakuzzi és számos szórakozási lehetőség várta. „Igény mutatkozott arra, hogy különböző kategóriákban indítsuk a versenyzőket. A női kategória mellett ifjú paraszt kategória is volt, tehát a 21 éves kor alattiak külön mérkőzhettek. Az 50 plusszosok viszont a petrencerúd-tartásban és a gumicsizma hajításban mérték össze a tudásukat és erejüket. A rendezvényt már kilencedik alkalommal szervezzük meg, így reméljük, hogy jövője is lesz” - mondta Tomik Nimród, a Gazdakör alelnöke.

A legügyesebb parasztmenyecske a gunarasi Kocsis Krisztina lett. Az ifjak mezőnyében a zentagunarasi Tari Ádám győzedelmeskedett. A legnagyobb paraszt dicső címét pedig a gunarasi Oroszi János nyerte el: „Három éve rendszeresen benevezek. Erős volt a mezőny, jó játékosokkal, de felküzdöttem magam az első helyre.”

A díjakat Kislinder Gábor, Topolya polgármestere, Molnár Viktor, a Tartományi Mezőgazdaság-fejlesztési Alap igazgatóhelyettese és Tomik Nimród, a topolyai Gazdakör alelnöke adták át.

Az est folyamán tűzijáték és a Szivárvány zenekar koncertje szórakoztatta a többezres vendégsereget a topolyai Vásártéren.

Topolya
parasztolimpia
Kislinder Gábor

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:54

Kiránduljunk a Fruška gorára!

A hétvégén a hagyományos Fruška gora-i maraton zajlott, pár nappal később pedig már a majálisra készülnek a Fruška Gora Nemzeti Parkban és más kirándulóhelyeken is Újvidék környékén.
19:49, Frissítve: 20:12

A muzslyai nyugdíjasok majálisozása

Muzslyán két nyugdíjas egyesület működik. Együtt több mint háromszáz tagjuk van és közös otthonuk az egyik legmozgalmasabb hely Muzslyán. Így lesz ez május elsején is. Az előkészületek már ma délután elkezdődtek.
18:04, Frissítve: 19:36

Május elsején lép pályára a Spartacus

A pancsovai Železničart fogadja a szabadkai Spartacus labdarúgó klub a szerbiai labdarúgó szuperliga 33. fordulójában. A mérkőzés este fél hétkor kezdődik a Városi Stadionon.
17:40, Frissítve: 17:53

Aki bús szívvel énekelt

Ötven éve, harminc éves korában hunyt el az egyik legnagyobb és legtehetségesebb magyar énekes: Szécsi Pál.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.