Ugrás a tartalomra

Bolsonaro civil szervezeteket okol az esőerdők tüze miatt

2019.08.22
10:41
2024.03.19
08:48
Forrás
MTI
Civil szervezetek lehetnek a felelősek az Amazonas erdőségeiben pusztító tüzekért - jelentette ki szerdán Jair Bolsonaro brazil elnök, de vádjait nem támasztotta alá bizonyítékokkal.

Szerinte az Amazonas térségében tevékenykedő civil szervezetek idegen érdekeket képviselnek.

A térség őserdeit megfigyelő Brazil Nemzeti Űrkutatási Intézet az idén több mint 72 ezer erdőtüzet észlelt az Amazonas vidékén. Ez 83 százalékkal több, mint amennyit 2018 azonos időszakában jegyeztek fel, és a legmagasabb szám 2013 óta.

Az erdőtüzek számának példátlan növekedését Bolsonaro januári elnöki hivatalba lépése óta tapasztalják, amikor meghirdette az Amazonas vidékének mezőgazdasági és bányászati célú fejlesztését.

Brazília
Bolsonaro
Amazonas
őserdő
erdőtűz

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.