Ugrás a tartalomra

A brit kormányfő a parlament felfüggesztését kéri

2019.08.28
15:10
Forrás
MTI, Origo.hu
A brit parlament felfüggesztését kérte a királynőtől Boris Johnson kormánya - írta a BBC.

A parlamenti munkát október 14-ig függesztenék fel, ami által az ellenzéki képviselőknek kevesebb idejük lenne megakadályozni az október 31-én esedékes Brexitet, és nem tudnák megakadályozni Johnsont abban, hogy akár megállapodás nélkül is kivezesse az Egyesült Királyságot az Európai Unióból. A miniszterelnök visszautasította az arról szóló vádakat, hogy nem marad elég idő megvitatni a Brexittel kapcsolatos lehetőségeket. A brit parlamentben bevett gyakorlat a parlament felfüggesztése az uralkodó beszéde előtt, de szakértők szerint nem hetekre szólóan. A Skóciában üdülő II. Erzsébet királynő a hírek szerint szerdán vitatja meg tanácsadó testületével a kormány kérését.

Boris Johnson
Nagy-Britannia
Brexit
parlament
felfüggesztés
II. Erzsébet

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.