Ugrás a tartalomra

Új katonatiszteket avattak fel Belgrádban

2019.09.14
14:13
2024.03.19
08:35
Forrás
Tanjug, Szerbiai RTV
A szerbiai Katonai Akadémia és a Katonai Akadémia Orvosi Egyetemének 160 végzősét, azaz új katonatisztjét avatták fel ma Belgrádban a képviselőház előtti téren.

Az ifjú tisztek avatóünnepségén Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök mellett több állami és katonai tisztségviselő, valamint számos szerbiai és külföldi vendég vett részt.

Bízunk az önök felkészültségében, mert meg akarjuk őrizni a békét - mondta a szerb államfő az ifjú katonáknak. „Szerbia büszke önökre, és az önök döntésére, hogy határozottan és elhivatottsággal a szívükben a saját kezükbe vették az ország szent zászlaját, és megvédik ezt az államot, a folyóit és az egét. Azért, hogy ennek az országnak többé egyetlen állampolgárát se fenyegethesse semmilyen támadó. A Katonai Akadémia pedig azért felelős, hogy ahogyan az előző generációk esetében, úgy most is civil és katonai tudást nyújtson önöknek, mégpedig a legmagasabb szinten” - mondta az államfő.

A Katonai Akadémia legsikeresebb tisztjeinek Aleksandar Vučić szerb államfő átadta a katonai kardokat is.

Belgrád
katonatiszt
avatóünnepség

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.