Ugrás a tartalomra

A Saul fia a XXI. század legjobb filmjei között

2019.09.14
22:51
Forrás
hvg.hu
A brit The Guardian listáján az előkelő 12. helyet szerezte meg.

A brit The Guardian összeállította a XXI. század száz legjobb filmjének listáját, amelyen helyett kapott Nemes Jeles László alkotása, a Saul fia is. Az Oscar-díjas dráma Todd Haynes Távol a mennyországtól és David Lynch Mullholland Drive című filmje közé beékelődve a 12. lett a brit lap összeállításában.

A The Guardian szerint a 2000 óta elkészült filmek közül a Vérző olaj a legjobb, megelőzve a 12 év rabszolgaságot és a harmadik helyezett Sráckort. A Saul fia olyan filmeknél bizonyult jobbnak a lap szerint, mint a tavaly bemutatott Roma vagy a négy Oscar-díjat nyerő A Grand Budapest Hotel.

Az amerikai filmakadémia elismerése aranyszobrocska nem jelenti azt, hogy egy film automatikusan felkerül a lap listájára: nincs ott rajta a 11 Oscart nyerő A Gyűrűk Ura: A király visszatér vagy a nyolc arany szobrocskával elismert Gettómilliomos.

film
Saul fia
Nemes Jeles László

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.