Ugrás a tartalomra

Szabadkára látogatott a szerb mezőgazdasági segédminiszter

2019.09.16
16:19
2024.03.19
08:36
Forrás
Pannon RTV
Aleksandar Bogićević először egy nagyfényi családi birtokot tekintett meg, majd találkozott Szabadka város képviselőivel.

A munkalátogatáson a szabadkai Mezőgazdasági Szakszolgálat által meghívott helyi egyesületek és szövetkezetek képviselői is jelen voltak. Ezeknek a találkozóknak a célja, hogy feltérképezzék a hiányosságokat, meghallgassák a gazdák problémáit és javaslatait, amit majd felhasználnak a köztársasági, tartományi és az önkormányzati ösztönző jellegű támogatási programok kidolgozásakor. A mezőgazdasági termelők a felvásárlói árak közül leginkább a sertés árára, valamint az értékesítési lehetőségekre és a hiányos infrastruktúrára panaszkodtak. Emellett a munkaerőhiány is egyre kifejezettebb.

Aleksandar Bogićević, szerb mezőgazdasági segédminiszter: „Megnézzük, hogyan ösztönözhetnénk a termelőket a támogatásokkal, amibe más minisztériumoknak is be kell kapcsolódniuk. Rákérdeztek a vidéki fiatalok helyzetére is, hogyan segíthetnénk nekik. A tartományi kormánynak és a mezőgazdasági minisztériumnak már harmadik éve van ifjúsági programja, aminek már vannak látható eredményei. Emellett a közműellátást is fejleszteni kell, hogy a fiatalok a falvakban maradjanak.”

segédminiszter
Aleksandar Bogićević
Szabadka
mezőgazdaság

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.