Ugrás a tartalomra

Kilép pártjából Matteo Renzi

2019.09.17
08:47
Forrás
MTI
Kilép pártjából Matteo Renzi, az olasz balközép Demokrata Párt volt főtitkára, volt miniszterelnök, és önálló parlamenti frakciót alakít.

Renzi arról biztosította a kormányfőt, hogy az általa tervezett új parlamenti frakció továbbra is támogatja a Demokrata Párt és az Öt Csillag Mozgalom szeptember elején megalakított kormányát. Számítások szerint Matteo Renzivel a Demokrata Párt mintegy húsz képviselője és tíz szenátora készül új parlamenti frakciót alakítani. Olasz sajtókommentárok szerint egy önálló frakcióval Renzi meghatározhatja a néhány hete az ő közreműködésével megszületett Demokrata Párt és Öt Csillag Mozgalom kormány sorsát is. Az olasz Demokrata Párt politikusai "földrengésnek" nevezték a Matteo Renzi előidézte pártszakadást, Dario Franceschini szerint például Renzi döntésével Matteo Salvinit, a Liga vezetőjét és az olasz jobboldalt erősíti.

Olaszország
Matteo Renzi
Demokrata Párt

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.