Ugrás a tartalomra

Nem keveredhet a választási kampány és a köztisztviselői funkció

2019.09.24
12:36
2019.09.24
13:48
Forrás
Novosti
50-150 ezer dináros büntetéssel számolhatnak azok a köztisztségviselők, akik visszaélnek hivatalukkal a választási kampány során. Erről döntött a szerb kormány tegnapi ülésén.

Az elfogadott záradék értelmében a tisztviselők hivatalnokként az üléseken nem toborozhatnak jelölteket, valamint nem kérhetik fel a választókat szavazatuk leadására. A szankciókat azért vezetik be, hogy az állami szervek, a tartományi és helyi intézmények hivatalos helyiségeit, járműveit és nyilvántartásait ne használhassák fel a politikai pártok kampánycélokra. A Nebojša Stefanović belügyminiszter által vezetett munkacsoport az elkövetkező hetekben még kilenc intézkedést dolgoz ki, amelyek a többi közt a választói névjegyzékre, a Köztársasági Választási Bizottság tagjaira és a közvállalatokban folytatott kampánytevékenységre vonatkoznak.

hivatal
kampány
büntetés
Nebojša Stefanović

Most

12:39, Frissítve: 12:49

Tavaszi nagytakarítás Tornyoson

A falu apraja-nagyja seprűt, lapátot és szemeteszsákot ragadott Tornyoson, hogy részt vegyen a hagyományos Föld napi munkaakción. Együtt igyekeztek széppé tenni a falut.
11:02, Frissítve: 11:09

Az ének összetart

A Szajkó énekegyüttes tartott önálló estet a Fokos zenekar kíséretében Kishegyesen. Galga menti, al dunai, székely, kalocsai, gyimesi dalok is szerepeltek abban a 9 népdalcsokorban, amivel az együttes készült.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.