Ugrás a tartalomra

Páva Népi Előadó-művészeti Minősítő

2019.10.01
19:52
2024.03.19
08:35
Forrás
Hagyományok Háza
Jelentkezési határidő: október 15.

A Hagyományok Háza idén másodízben hirdette meg a népi előadó-művészeti alkotások minősítésére vonatkozó pályázatát, amelyre az egész Kárpát-medencéből és a diaszpórából is lehet jelentkezni. A jelentkezési határidő október közepén lejár!

Harmadik alkalommal, ebben az évben másodszor hirdette meg a Hagyományok Háza a népi előadóművészi alkotások minősítésére vonatkozó pályázatát. A Páva minősítés célja egy, a népi tárgyalkotókéhoz hasonló minőségbiztosítási rendszer bevezetése volt. Az előző két felhíváshoz képest jelen kiírás újdonsága, hogy a megmérettetést nem a fővárosi Hagyományok Házában, hanem a gyulai Erkel Ferenc Művelődési Központban rendezik, ahol a legjobb mesemondók, néptáncosok és népzenészek produkcióit láthatja a közönség!

Az intézmény tervei szerint az évente két felhívást két színpadi bemutató követi, amely közül egyre továbbra is a fővárosba várják a jelentkezőket, a másodiknak viszont mindig egy vidéki helyszín ad otthont.

Pályázni népzene, néptánc és népmese szakágban összesen 15 kategóriában lehet. A pályázatot benyújtott néptáncegyüttesek, néptáncos szólisták, táncospárok, népzenei együttesek és szólisták, népi énekegyüttesek és mesemondók közül szakmai zsűri választja ki azokat, akik a pályázat második fordulóján, a színpadi megmérettetésen részt vehetnek. A zsűrizés szempontrendszere nyilvános, a Hagyományok Háza honlapjáról letölthető, de kérésre a szervezők nyomtatva is elküldik az érdeklődőknek.

Jelentkezési határidő: 2019. október 15., 12 óra.

A színpadi bemutató időpontja: 2019. november 16.

Helyszíne: Gyula, Erkel Ferenc Művelődési Ház

Érdeklődni: minosito.pava@hagyomanyokhaza.hu

páva
népművészet
minősítő
Hagyományok Háza

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.