Ugrás a tartalomra

Jövőre több ezer katonát küld az Amerikai Egyesült Államok Európába

2019.10.08
08:13
2020.02.17
19:06
Forrás
Beta
Nagyszabású katonai gyakorlatot terveznek a NATO égisze alatt áprilistól májusig.

A hadgyakorlatban 18 ország katonái vesznek majd részt. Úgy tudni, összesen 20 ezer amerikai katona lesz jelen, azzal a 9 ezerrel együtt, akik már eleve Európában állomásoznak. Az európai országok haderői 8 ezer főt küldenek. Az amerikai hadsereg közleményében az áll, az Egyesült Államok továbbra is kitart a NATO és Európa védelme mellett. Korábban Donald Trump amerikai elnök NATO-val kapcsolatos kijelentése sokakban aggodalmat ébresztett. Azt mondta, az Észak-atlanti Szerződés Szervezete fölött már az eljárt az idő.

Amerika
Amerikai Egyesült Államok
katonai gyakorlat
hadgyakorlat
Európa
Donald Trump

Most

11:34, Frissítve: 11:41

Kiadós csapadék kellene a földeken

A hirtelen érkezett és tartósan magas hőmérséklet, valamint a csapadék hiánya továbbra is megnehezíti a termelők helyzetét - mondják a Zenta környéki gazdák. Jelenleg a kártevőkkel is fel kell venniük a harcot.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.