Ugrás a tartalomra

A magyar kormány a Brexit során is a magyar érdekeket tartja szem előtt

2019.10.19
13:02
2019.10.19
13:18
Forrás
MTI
A magyar kormány végig a magyar érdekeket tartotta szem előtt a britek Európai Unióból való kilépési folyamata során.

Ezt közölte a magyar Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szombaton a Facebook-oldalán megosztott videóban. Menczer Tamás kiemelte: Magyarországnak az az érdeke, hogy a kint élő magyarok jogai semmilyen körülmények között ne sérüljenek, erre pedig - viszonossági alapon - ígéretet tettek a britek. A magyar kormány fontosnak tartja azt is, hogy a Brexit után a lehető legszorosabb gazdasági, kereskedelmi és védelmi együttműködés alakuljon ki Nagy-Britannia és az Európai Unió között - hangsúlyozta. Hozzáfűzte, hogy a szoros együttműködésben Magyarország azért is érdekelt, mert 750 brit vállalat több mint 60 ezer magyar embernek ad munkát.

Brexit
magyar kormány
Menczer Tamás

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.