Ugrás a tartalomra

Megemlékezések Belgrádban

2019.10.20
15:39
2019.10.20
17:59
Forrás
Pannon RTV
A Vörös Hadsereg bevonulásának 75. évfordulója alkalmából Belgrádban ma több helyen emlékeztek.

A központi rendezvényen, a temetőben a szabadságért elesett harcosok előtt rótták le kegyeletüket a résztvevők. Az Avala emlékműnél is koszorúztak. A köztársaság terén emléktáblát avattak az elesett Vörös Hadsereg harcosainak.

Belgrád Voždovac helyi közösségében pedig Zoran Đorđević szerb szociálpolitikai miniszter Jagoš Žarić partizán emlékére utcatáblát avatott fel: „Mint a felelős minisztérium, világos üzenetet akarunk küldeni, hogy megváltoztattuk azt a politikát, amely 2000-től 2012-ig azon dolgozott, hogy elfeledtesse Szerbia teljes történelmét, mintha szégyellné azt. Mi ma nem szégyelljük magunkat, és minden fontos dátumhoz fűződő történelmi eseményről meg akarunk emlékezni. Azt akarjuk, hogy minden emlékműnek teljesen más kinézete legyen. Azt akarjuk evvel megmutatni, hogy mint társadalom becsüljük mindazokat, akik a szabadságért harcoltak.”

Belgrád
vörös hadsereg

Most

16:10, Frissítve: 16:30

Gyereket a magasba! Adán is

Ada is csatlakozott a Gyereket a magasba! elnevezésű határon átívelő programhoz, amelyet a budapesti székhelyű Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom indított el évekkel ezelőtt.
15:50, Frissítve: 15:59

Megvannak a hozzávalók az ünnepi fogásokhoz

A húsvétot megelőző napokban szigorú böjtöt tartanak a ortodox hívek. Vasárnap azonban már ünnepi fogásokat fogyasztanak. Az újvidéki limáni piacon is sokan vásárolták meg a húsvéti menü hozzávalóit.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.