Ugrás a tartalomra

Gojković: Az új nemi egyenlőségre vonatkozó törvény tovább javítja majd a szerbiai nők helyzetét

2019.10.25
17:10
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbia új, még korszerűbb törvényt hoz majd a nemek közötti egyenlőségről - jelentette be Maja Gojković, a köztársasági parlament elnöke Strasbourgban.

Szerinte az új törvény tovább javíthatja a nők helyzetét az országban. A "Nők a politikában és a nyilvános diskurzusban" című vitában Gojković kiemelte, az új törvény megelőzheti a diszkriminációt minden területen, beleértve a médiát is. Elmondta, senki sem ösztönözheti a nemek közötti hátrányos megkülönböztetést, az előítéleteket és a sztereotípiákat a nőkkel szemben.

Maja Gojković
nemi egyenjogúság

Most

08:18

Nyerjen lakást!

Mostanáig több mint 24,6 millió számla QR-kódját küldték be a szerbiai lakosok a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjátékra.
20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.