Ugrás a tartalomra

Dačić elégedettebb, mint korábban

2019.11.01
14:58
2020.02.25
08:34
Forrás
Szerbiai RTV
A szerb külügyminiszter szerint ritkaság, hogy nem hangzott el felhívás Koszovó függetlenségének elismerésére az ENSZ BT ülésén.

Láthatóan változott a nemzetközi közösség hozzáállása a Koszovóval kapcsolatos gondokhoz - nyilatkozta Ivica Dačić. A szerb külügyminiszter az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülése után azt mondta, ez alkalommal nem hangzott el nyilvános felhívás a tartomány függetlenségének elismerésére, ami már magában is ritkaságnak számít. Dačić arról is beszélt, hogy Szerbia külpolitikai helyzete jelentős mértékben megerősödött. Felszólalásában felkérte a nemzetközi közösséget, hogy véleményezze Albin Kurti, az október 6-án tartott koszovói választásokon nyertes Önrendelkezés politikusának kijelentését, miszerint a brüsszeli egyezményben foglaltak csak üres szavak. Ha ez így van, akkor miről tárgyaltunk eddig egyáltalán - tette fel a kérdést Dačić a Biztonsági Tanácsnak. Hozzátette, a BT ülésének fő hozadéka az a jelentés, amiben a koszovói biztonsági szervek túlkapásairól számolnak be, amely akciókat a tagországok döntő hányada elítélt.

ENSZ Biztonsági Tanácsa
ENSZ BT
Koszovó
Ivica Dačić

Most

14:39, Frissítve: 14:44

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk. A lakhatási kiadások a legmagasabbak. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.