Ugrás a tartalomra

„Pristina nem akar kompromisszumot”

2019.11.01
16:41
2019.11.01
17:32
Vučić: amit eddig mondtak, abból világos, hogy nem is akarnak tárgyalni.

Nem lesz könnyű Szerbia pozíciója Koszovó kérdése kapcsán - mondta ma a szerb államfő a belgrádi Igazságügyi Palota felújított épületének átadása után. Aleksandar Vučić hozzátette, az EU álláspontjára várnak, míg az Amerikai Egyesült Államok Koszovó függetlenségének elismerése mellett áll ki. A szerb államfő hangsúlyozta, Szerbia nincs könnyű helyzetben, de nem akarja támadni az EU-t, de nem azért, mert nem meri, hanem mert nem látja értelmét, és nem tudja, mi jót hozna ez az országnak.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Várjuk, hogy megalakuljon a pristinai kormány, hogy meglássuk, milyen ötleteik vannak, mit szeretnének valójában, mert mindazzal, amit eddig mondtak, világosan az értésünkre hozták, hogy ők tényleges tárgyalásokat nem akarnak, tényleges kompromisszumot nem akarnak.”

Pristina
Belgrád

Most

16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.
15:24

Kinek a tojása a legkeményebb?

34. alkalommal tartották meg a tojástörő világbajnokságot Mokrinban. A rendezvényt minden évben az ortodox húsvét napján tartják, ahova nem csak Szerbiából, hanem a világ több pontjáról is érkeznek résztvevők.
11:27, Frissítve: 16:09

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.