Ugrás a tartalomra

2020 március végén tartanak választásokat Szerbiában

2019.11.04
19:33
2019.11.04
20:06
Forrás
Pannon RTV
A hírt Aleksandar Vučić erősítette meg a Szerb Haladó Párt ma esti elnökségi ülését követő sajtótájékoztatón.

Aleksandar Vučić pártelnök ezzel kapcsolatban kiemelte: a Szerb Haladó Párt listáján az eddigieknél is több nő és fiatal fog helyet kapni, és a lista legalább egyötödét új arcok alkotják majd. Az elnökségi ülés kezdete előtt a szerb államfő nem kívánta kommentálni azokat a médiában megjelent állításokat, miszerint párttársainak többsége azon a véleményen van, hogy folyamatosan tűri a megaláztatásokat és támadásokat, miközben legnagyobb koalíciós partnere, a Szerbiai Szocialista Párt nem csinál semmit. Az ülésen az aktuális koszovói helyzetről, a nemzeti beruházási tervről és a koalíciós partnerekkel fennálló viszonyokról esett szó. A haladók célja, hogy a jövő év tavaszán esedékes választásokon bebizonyítsák: szorgalmasan, sikeresen és felelősségteljesen dolgoztak az elmúlt időszakban - szögezte le Vučić.

Az SZHP elnökeként hozzátette: „Ezek rendes választások. Parlamenti, tartományi és helyi szinten. Az a célunk, hogy meggyőzzük az embereket, hogy szorgalmasan dolgoztunk, felelősségteljesen, sok nehézség és erőfeszítés árán. A létező legnehezebb döntéseket kellett meghoznunk. Helyes és jó döntéseket hoztunk. Láthatják, hogy még a Világbank listáján, a Doing business listán is Szerbia az egyetlen ország, amely az elmúlt évben a Nyugat-Balkánon, illetve Kelet-Európában előrelépett. Ez abban is megnyilvánul, hogy a novemberi hónapban, tehát ma, jelentősen megelőzzük Bosznia-Hercegovinát a keresetek tekintetében, és utolérjük Montenegrót, amely mögött 150 euróval voltunk lemaradva. Az átlagbérekről beszélek.”

választás
Szerbia
Szerb Haladó Párt
elnökségi ülés
SZHP
szavazás

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.