Ugrás a tartalomra

Nedimović: További támogatás a húsmarha-tenyésztőknek

2019.11.07
11:31
Forrás
Pannon RTV
A török és a kínai piac megnyílásával Szerbiában megnövekedett az érdeklődés a marhatenyésztés iránt.

Ezért a a mezőgazdasági minisztérium további támogatást nyújt a húsmarha-tenyésztőknek - nyilatkozta Branislav Nedimović tárcavezető. Kiemelte, az állattenyésztők, mindenek előtt a húsmarha-tenyésztők már az idén is jelentős támogatásokat élveztek, egyedenként 10-ről 15 000 dinárra növekedett a juttatás, míg a dajkatehenek támogatását 10 000 dinárról 20 000-re növelték. A bejegyzett törzskönyvezett tejelő tehenekre és a húsmarhára egyaránt 25 000 dinárt fizet a minisztérium. A szaktárca a nyersanyagtermelés mellett a feldolgozást is szorgalmazza, így a kis hús- és tej-feldolgozó üzemek létesítése esetén a beruházás összegének 50-65 százalékát visszaigényelheti a vállalkozó gazda. Nedimović bejelentése szerint az agrár-költségvetés átütemezésével jövőre még jelentősebb támogatásra számíthatnak az állattenyésztők.

A tárcavezető azt kiemelte, a következő időszakban a mezőgazdasági minisztérium egyik legfőbb feladata az EU Közös Agrárpolitikájával történő összehangolás lesz, ami az élelmezésbiztonságra, az állat- és növény-egészségügyi politikára, valamint a haltenyésztésre vonatkozik.

Branislav Nedimović
mezőgazdaság
marhatenyésztés
húsmarha

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.