Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Trisnadi

45 partra vetődött gömbölyűfejű delfinből csak hármat sikerült megmenteni

2021.02.22
15:38
2021.02.22
15:46
Forrás
elobolygonk.hu
Az életben maradt állatokat a helyi hatóságoknak és önkénteseknek sikerült visszaterelniük a tengerbe.

A kelet-jávai kormányzó vizsgálatot indít annak kiderítésére, mi okozhatta a delfinek pusztulását. Mintegy 45 gömbölyűfejű delfin vetődött partra az indonéziai Madura-sziget sekély vizeiben pénteken, közülük csupán 3 maradt életben. Az önkéntesek elmondása szerint több, az óceánba segített fiatal delfin visszakerült a partra, mivel anyjuk még mindig a strandszakaszon feküdt megrekedve.

Az állatok partra vetődését regisztráló indonéziai szervezet adatai szerint az elmúlt évben 59 baleset történt, többnyire dugongok és trópusi delfinek rekedtek meg a sekély vízben.

delfin
Madura-sziget

Most

18:45, Frissítve: 18:58

Dušan Duda Ivkovićra emlékeztek a parlamentben

Aleksandar Vučić szerb államfő azt mondta, büszke arra, hogy Szerbiának volt egy ilyen embere, aki bár fizikailag eltávozott, de soha nem hagyja el Szerbiát, és az ország sem fogja őt elfelejteni.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.