Ugrás a tartalomra
Illusztráció: Pixabay/Jonny Lindner

Az éjjel érdemes lesz az eget kémlelni

2021.11.17
07:30
Forrás
Pannon RTV
A Leonidák meteorraj maximuma szerdára esik, azonban a felhős, ködös időjárás miatt a megfigyelésükhöz szerencsére is szükségünk lesz.

A Föld pályája a napokban keresztezi az 55P/Tempel-Tuttle üstökös törmelékfelhőjét, emiatt Leonida meteorrajt láthatunk az égen. 33 évente ez a raj produkálja a legnagyobb aktivitást az összes meteorraj közül, az üstökös ugyanis ekkor jár a Nap közelében. Ekkor óránként akár több ezer hullócsillagot is számlálhatunk, erre azonban még várni kell 2032-ig. Addig óránkénti pár meteorral kell beérnünk, melyet még a közel telihold fénye és a nyirkos, ködös időjárás is megzavar.

Leonidák

Most

18:01, Frissítve: 18:19

Davis Kupa: A franciák legyőzték a magyarokat

Marozsán Fábián 6:3, 6:3-ra kikapott Ugo Humbert-től a Tatabányán rendezett Magyarország-Franciaország tenisz Davis Kupa-selejtező utolsó mérkőzésén, így az ellenfél jutott 3-2-es összesítéssel tovább a döntő csoportkörébe.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.