Ugrás a tartalomra
Tanjug/ Yui Mok/PA via AP

A britek most kezdik megtanulni, mi a hőség - VIDEÓ

2022.07.18
14:06
2022.07.18
14:15
Forrás
hirado.hu
Életbe lépett Nagy-Britannia történetének első vörös riasztása a rendkívüli hőség miatt.

Hétfőre és keddre négyes, azaz legmagasabb szintű időjárási veszélyhelyzetet hirdettek, mivel Anglia déli és középső térségeiben a hét első felében rendkívüli hőség várható.

A vasúti közlekedés üzemeltetői arra kérték az embereket, hogy csak a legszükségesebb esetben induljanak útnak, mert a hőség miatt akadozhat az áramellátás, meggörbülhetnek a sínek, ami késésekhez vezethet. Többfelé zárva maradtak és távoktatásra álltak át az iskolák vagy rövidítették a tanítási napot, illetve medencét és párakaput állítottak fel.

A chesteri állatkertet két napra bezárták. Több gyárban korábban kezdődött a munka, hogy kíméljék a dolgozókat a hőségben.

Kedden a 40, akár a 41 Celsius-fokot is elérheti a hőmérséklet. Ezzel megdőlhet az Egyesült Királyság melegrekordja, amelyet Cambridge-ben jegyeztek fel 2019. július 25-én, amikor 38,7 fokot mértek.

Nagy-Britannia
Nagy-Britannia
hőség
vörös riasztás

Most

21:48

Közel az antarktiszi átbillenési pont

A közelmúltban bekövetkezett hőhullámok, a Déli-óceánban bekövetkezett változások és az antarktiszi tengeri jég kiterjedésének csökkenése arra utal, hogy éghajlati fordulópont közelébe kerülhetünk.
18:31, Frissítve: 19:27

Bor és a hal Horgoson

Halászlé és borversenyt tartottak Horgoson. A Szent Orbán Borlovagrend és a Proleter Horgászegyesület már tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Bor és a hal elnevezésű eseményt a Művelődési Ház melletti téren.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.