Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Csak az élettársak bújhatnak ágyba együtt az Egyesült Királyságban

2020-06-01
16:41
2020-06-01
16:52
Forrás
Szerbiai RTV
Nem létesíthetnek intim kapcsolatot olyan brit személyek, akik nem élnek egy háztartásban - ezt a rendelkezést is tartalmazza az az új szabályozás, amely az Egyesült Királyságban ma lép életbe.

A rendelkezések a koronavírus terjedésének visszaszorítását szolgálják.

Az említett szabály mellett tilos továbbá a zárt térben való barátkozás, közös időtöltés olyanok között, akik nem élnek egy háztartásban.

A járvány kezdetén, márciusban egyébként a brit kormány arra kérte a párokat, hogy éljenek együtt, vagy ameddig a járványhelyzet tart, ne találkozzanak.

A szerb közmédia azt írja, egy a minap napvilágot látott kutatás szerint tízből hat brit nem létesített szexuális kapcsolatot a járványidőszak alatt.

Az említett rendelkezéseken túl egyébként mától több esetben is enyhít a brit kormány, egyes iskolák, boltok megnyithatnak, a szociális távolságtartás ugyanakkor továbbra is elvárás.

Nagy-Britannia
koronavírus
járvány
szabály
intim kapcsolat
szexuális kapcsolat
korlátozások

Most

15:13

359 új fertőzött egyetlen nap alatt

Tovább nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma Szerbiában. Az elmúlt 24 órában újabb 359 esetet regisztráltak és újabb 6 személy elhunyt, így a halálos áldozatok száma 287-re nőtt.
12:48

Veszélyben vannak a koalák

Eltűnhetnek a koalák a század közepére Új-Dél-Wales államból, amennyiben az ausztrál kormány nem tesz azonnali lépéseket az őshonos erszényesek és természetes élőhelyeik megóvásáért.

Népszerű