Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Én itthon maradok!

2020-10-27
12:09
2020-10-27
15:40
Forrás
Pannon RTV
A gólyák legtöbbje már Afrikába vándorolt, de akadt egy olyan is közülük, amely úgy döntött, hogy itthon marad.

Lackó Attila gondviselésének köszönhetően a madár most egy muzslyai tanyán várja, hogy a palicsi állatkert madármenhelyére kerüljön. Elkerített területen, a szomszédos halastó közelében teszi meg napi sétáit. A gólyák augusztus második felében indulnak útjukra vidékünkről, de a klímaváltozás következtében nem ritkaság, hogy egy-egy gólya itthon marad a télen is. A túléléshez azonban szükségük van az ember segítségére.

Lackó Attila, Muzslya: „Egy hónappal ezelőtt, valamennyivel több, megjelent ez a gólya itt, az udvaromon, vagyis ezen a telken. Azóta itt van. Próbálkoztam valamit csinálni vele, mivel jön a tél, nem maradhat így ez az állat. Miért nem szállt vissza? Nem tudom. Nem látok sérülést rajta. Fordultam állatvédőkhöz is. Odáig jutottunk, hogy talán holnap fogják elszállítani.”

gólya
Muzslya
Palics
állatkert
klímaváltozás

Most

19:06

Elhalasztják a TSC meccsét

Elhalasztják a TSC labdarúgóklub hétvégi, a Javor otthonában esedékes szuperligás mérkőzését, miután a topolyaiak több játékosuk koronavírusos megbetegedésére hivatkozva kérelmezték ezt a ligától.
17:01, Frissítve: 17:13

Több belgrádi vendéglátós a csőd szélére került

Az új járványügyi intézkedések miatt az eddigieknél is nagyobb mértékű veszteségekkel kell számolniuk a fővárosi vendéglátósoknak - panaszolják. Szerintük a felgyülemlett kiadások miatt már így is sokukat a teljes csőd fenyegeti.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.