Ugrás a tartalomra
Tanjug/Vigili Del Fuoco via AP

Fluoreszkáló zölddé változott a víz Velencében

2023.05.28
21:08
2023.05.28
21:34
Forrás
hirstart.hu
Szokatlan látvány fogadta vasárnap a velenceieket: az olaszországi városban a csatorna vize fluoreszkáló zöldre változott.

A helyi hatóságok vízmintákat gyűjtöttek, és sürgős vizsgálatot indítottak.

Elkezdődtek a találgatások, hogy mi okozhatta a híres Rialto-híd körüli víz színének megváltozását.

Az elméletek a festék kibocsátásától a környezetvédelmi aktivisták tiltakozásáig terjednek. Az olasz média arról számolt be, hogy a helyi rendőrség azt vizsgálja, a hétvégén zajló Velencei Vogalonga - a pünkösdi víziparádé rendezvénynek van-e köze az elszíneződéshez.

Velence

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:50, Frissítve: 15:21

Király Ilona asztalitenisz emléktorna Csókán

A versenyre Újvidékről és Magyarországról is érkeztek sportolók. Az esemény célja, hogy a sport szeretete és népszerűsítése mellett, méltó emléket állítsanak egy olyan nagyszerű sportolónak és edzőnek, mint Király Ilona-Piki volt.

Népszerű

Október elsejétől érvényesek a nyugdíjas kártyák

Október elsejétől érvényesek az új nyugdíjas kártyák. Ezzel kapcsolatban ma újabb 16 intézménnyel írt alá szerződést a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap. A kártya felmutatásával a nyugdíjasok kedvezményeket kaphatnak.

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.