Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Hol a leggyorsabb az internet?

2020.09.09
20:28
Forrás
startit.rs, B92
Csaknem fél órára van szükség ahhoz, hogy egy 5 GB-os filmet letöltsünk az internetről.

Szerbiában a szélessávú internet átlagsebessége 24,74 megabit másodpercenként (Mbps), ezzel az ország a 221 államot rangsoroló listán a 65. helyet foglalja el. Három évvel ezelőtt még 45. volt. Az átlagsebesség ugyan nem romlott, hanem más országok fejlődtek jelentős mértékben.

A szomszédos országok közül jobb pozíciót ért el Horvátország, amely a 25., Románia a 26., Bulgária a 36., Montenegró pedig a 63. Rosszabb helyezést ért el Bosznia-Hercegovina, amely a 88. a listán, és Észak-Macedónia is, amely csak a 109. A kábelinternet átlagára 17 dollár Szerbiában, Romániában viszont fele annyit, alig több mint 8 dollárt kell fizetni átlagosan egy internetcsomagért, míg a horvát árak dupláját teszik ki a szerbiaiaknak.

Az internet Liechtensteinben a leggyorsabb, ahol kevesebb mint 3 perc alatt töltenek le egy filmet a netről. Ebben a tekintetbe Nyugat-Európa vezet, de az első tíz országban benne van egy közép-európai állam, Magyarország is.

Az internet Afrikában a leglassúbb. Ott legalább 4 órán keresztül töltenek le egy játékfilmet a világhálóról, de vannak olyan afrikai országok, ahol egy egész álló napig tart a letöltés.

internet
szélessávú
kábelinternet
világ
Szerbia

Most

Népszerű