Ugrás a tartalomra
Egy pohár fehér bor
Pannon RTV/Juhász Géza

Igyunk kevesebbet!

2018-04-13
23:00
Forrás
Szerbiai RTV
Már heti 5-10 alkoholos ital is jelentősen megrövidítheti az élettartamot, illetve halálos kimenetelű megbetegedéseket okozhat.

Ez derült ki abból a kutatásból, amelyben 600 ezer alkoholt fogyasztó ember italozási szokásait analizálták. Az eredmények megkérdőjelezik a mértékletes alkoholfogyasztás pozitív megítélését, például azt, hogy napi egy pohár vörös bor, mennyire tesz jót a szívnek. Angela Wood, a Cambridge-i Egyetem tudósa azt nyilatkozta, hogy a kutatás kimutatta, a felső határ, amely még nem okoz korai halált az heti 12,5 egység alkohol, azaz nagyjából 5 sör vagy 5 pohár bor.

Cambridge Egyetem
alkoholfogyasztás

Most

11:08

Babosék már a döntőben

Babos Tímea és partnere, Kristina Mladenović győzött a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyének elődöntőjében.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.