Ugrás a tartalomra
Egy pohár fehér bor
Pannon RTV/Juhász Géza

Igyunk kevesebbet!

2018-04-13
23:00
Forrás
Szerbiai RTV
Már heti 5-10 alkoholos ital is jelentősen megrövidítheti az élettartamot, illetve halálos kimenetelű megbetegedéseket okozhat.

Ez derült ki abból a kutatásból, amelyben 600 ezer alkoholt fogyasztó ember italozási szokásait analizálták. Az eredmények megkérdőjelezik a mértékletes alkoholfogyasztás pozitív megítélését, például azt, hogy napi egy pohár vörös bor, mennyire tesz jót a szívnek. Angela Wood, a Cambridge-i Egyetem tudósa azt nyilatkozta, hogy a kutatás kimutatta, a felső határ, amely még nem okoz korai halált az heti 12,5 egység alkohol, azaz nagyjából 5 sör vagy 5 pohár bor.

Cambridge Egyetem
alkoholfogyasztás

Most

Népszerű

Királyi esküvő Belgrádban

Örök hűséget fogadott egymásnak Sándor szerb trónörökös fia, Fülöp Karađorđević és Danica, a neves szerb festőművész, Milan Marinković leánya.
Rendőr nőnapi virágszállal

Egy szál virággal a kezemben...

A közlekedési rendőrök Szerbia szerte azért állították le a forgalomban részt vevő hölgyeket, hogy egy-egy szál virággal kedveskedjenek nekik a nőnap alkalmából.
MondoCON jelmez

Így nézett ki a téli MondoCON a Hungexpón

Első ízben rendezték meg a Star Wars jelmezversenyt, amelyet a filmbeli karakterek bőrébe bújó cosplayerek számára rendeztek. A zsűriben volt a Szerbiából érkezett Isidora Vlasak "Ferasha" is.