Ugrás a tartalomra
Egy pohár fehér bor
Pannon RTV/Juhász Géza

Igyunk kevesebbet!

2018-04-13
23:00
Forrás
Szerbiai RTV
Már heti 5-10 alkoholos ital is jelentősen megrövidítheti az élettartamot, illetve halálos kimenetelű megbetegedéseket okozhat.

Ez derült ki abból a kutatásból, amelyben 600 ezer alkoholt fogyasztó ember italozási szokásait analizálták. Az eredmények megkérdőjelezik a mértékletes alkoholfogyasztás pozitív megítélését, például azt, hogy napi egy pohár vörös bor, mennyire tesz jót a szívnek. Angela Wood, a Cambridge-i Egyetem tudósa azt nyilatkozta, hogy a kutatás kimutatta, a felső határ, amely még nem okoz korai halált az heti 12,5 egység alkohol, azaz nagyjából 5 sör vagy 5 pohár bor.

Cambridge Egyetem
alkoholfogyasztás

Most

16:40

Enyhül az idő Vajdaságban

A viharos hétvége után ezen a héten már kissé enyhébb időjárásra számíthatunk Szerbiában, főként pedig Vajdaságban. Holnaptól már melegebb időnk lesz a meteorológusok szerint.
14:52

Jókor találkozik a szerb és magyar válogatott

Märcz Tamás szerint a jövő szempontjából jókor találkozik a magyar férfi vízilabda-válogatott a címvédő és olimpiai bajnok szerbekkel a Barcelonában zajló Európa-bajnokság keddi negyeddöntőjében.

Népszerű

Királyi esküvő Belgrádban

Örök hűséget fogadott egymásnak Sándor szerb trónörökös fia, Fülöp Karađorđević és Danica, a neves szerb festőművész, Milan Marinković leánya.
tiszavirág

Virágzik a Tisza

Egy nem várt intenzitású előrajzással kedden délután a Tisza magyarkanizsai szakaszán megkezdődött a tiszavirágzás.