Ugrás a tartalomra
Boeing-747
Pixabay

Internetes árverésen adtak el két repülőgépet

2017-11-23
00:37
2017-11-23
00:58
Forrás
Szerbiai RTV, Bloomberg
Az online vásárlás Kínában új szintre emelkedett, miután két Boeing 747-es repülőgép kelt el az Alibaba tulajdonában lévő, kínai ebay-nek is nevezett Taobao aukciós portálon.

A repülőgépekért a légi áruszállítással foglalkozó SF Airlines valamivel több, mint 320 millió jüant (41 millió eurót) fizetett. A repülők egy 2013-ban csődbe ment szállítási vállalat tulajdonában voltak. Egy harmadik Boeing 747-est is megpróbáltak értékesíteni, de törölték az árverést, mert csak egy vevő érdeklődött iránta - közölte az illetékes sencseni bíróság.

A csődbe ment vállalat repülőgépeit 2015 októbere óta már hat alkalommal próbálták "hagyományos" hatósági árverésen értékesíteni, de nem találtak rájuk vevőt.

A 2012-ben létrehozott Taobao bonyolítja le a kínai interneten egymással kereskedő magánszemélyek közötti forgalom 90 százalékát.

repülő
internet
online
Alibaba
Taobao
Kína
kereskedés
árverés

Most

04:35, Frissítve: 04:53

Szombaton temetik I. Mihályt

A svájci rezidenciáján múlt héten elhunyt volt uralkodó holttestét szerdán a román hadsereg repülőgépe vitte haza. A szombati temetésig a bukaresti kormány háromnapos nemzeti gyászt rendeltelt el.

Népszerű

Királyi esküvő Belgrádban

Örök hűséget fogadott egymásnak Sándor szerb trónörökös fia, Fülöp Karađorđević és Danica, a neves szerb festőművész, Milan Marinković leánya.
Ludasi Betyárnap

Betyárnapot tartanak ma Ludason

A helyi közösség szervezésében idén már nyolcadik alkalommal tartják meg a hagyománnyá vált lovas játékokat, amelynek keretében főzőversenyt is szerveznek.