Ugrás a tartalomra
lappföldi Mikulás, Budapest
Pannon RTV

Joulupukki üzent a vajdasági gyerekeknek

2017-12-07
13:13
2017-12-07
14:32
Forrás
Pannon RTV
Az igazi lappföldi Mikulás szerda este Budapesten, a Vörösmarty téren ünnepelt a gyerekekkel, ám előtte exkluzív interjút adott a Pannon RTV-nek, melyben üdvözli a határon túli magyar gyerekeket.

Joulupukki látogatása immáron 16 évre nyúlik vissza: 17 évvel ezelőtt ajkai és veszprémi gyermekek hívták meg az igazi nagyszakállút, aki azóta évről évre december elején Magyarországra látogat, ahol számtalan gyermek várja őt tiszta szívvel, izgalommal és hatalmas lelkesedéssel. A Pannon Rádió tószegi stúdiójának munkatársa a budapesti Gresham palotában érte utol a finn Mikulást, aki szívesen köszöntötte a vajdasági gyermekeket, akikhez ígérete szerint - ha meghívást kap tőlük - akkor jövőre ellátogat.

lapföldi Mikulás, Budapest

A lappföldi Mikulás az interjúban megemlítette: idén kárpátaljai magyar gyermekekből álló delegációval találkozhatott. Elmondása szerint a magyar fiúk és lányok ebben az évben is jó gyerkőcök voltak, ami nagyon boldoggá teszi őt, s így szívesen tér vissza minden évben Miklós napjára, ahol azt megelőzően már a reptéren hatalmas és vidám gyereksereg fogadja, bármerre is látogat Magyarországon belül. Külön kitért arra, hogy évente kétszer látogat el a magyar gyerekek házába: december 6-án, amikor a szépen kifényesített cipőcskéket tölti meg, illetve december 24-én is, amikor a karácsonyfa alá helyezi el az ajándékokat.

lapföldi Mikulás, Budapest

Joulupukkinak igencsak sűrű volt ezúttal is a menetrendje a magyarországi látogatása során: "szülővárosának" Rovanieminek testvérvárosaiba, Ajkára és Veszprémbe látogatott el, de felkereste Kaposvárt és a szomszédos Szlovéniába is ellátogatott, Ljubljanába. Budapesten a Művészetek Palotájában és a Vörösmarty téri karácsonyi vásárban köszöntötte a gyerekeket. A nyilvános helyszíneken túl kórházak gyermekosztályait és óvodákat látogatott meg személyesen, ahol bizony a lurkók nem maradtak ajándék nélkül. Az idei útját is a FinnAgora, a magyarországi Finn Intézet szervezte a Finn Nagykövetség közreműködésével.

lapföldi Mikulás, Budapest
Joulupukki
igazi Mikulás
vajdasági gyerekek
Budapest

Most

Népszerű

Motoros baleset a Majsai úton

Baleset történt szerda este Szabadkán a Majsai úton. A szemtanúk elmondása szerint egy motoros közlekedett Makkhetes irányába, amikor a kanyarban lévő kis utcából egy autó kihajtott elé.

Megnyitottak Szerbia-szerte a Lidl áruházak

A cégóriás olyan termékeket dobott piacra, amelyek eddig Szerbiában nem voltak jelen. A német lánc szerbiai megjelenését már hónapok óta nagy várakozás előzte meg.