Ugrás a tartalomra
lappföldi Mikulás, Budapest
Pannon RTV

Joulupukki üzent a vajdasági gyerekeknek

2017-12-07
13:13
2017-12-07
14:32
Forrás
Pannon RTV
Az igazi lappföldi Mikulás szerda este Budapesten, a Vörösmarty téren ünnepelt a gyerekekkel, ám előtte exkluzív interjút adott a Pannon RTV-nek, melyben üdvözli a határon túli magyar gyerekeket.

Joulupukki látogatása immáron 16 évre nyúlik vissza: 17 évvel ezelőtt ajkai és veszprémi gyermekek hívták meg az igazi nagyszakállút, aki azóta évről évre december elején Magyarországra látogat, ahol számtalan gyermek várja őt tiszta szívvel, izgalommal és hatalmas lelkesedéssel. A Pannon Rádió tószegi stúdiójának munkatársa a budapesti Gresham palotában érte utol a finn Mikulást, aki szívesen köszöntötte a vajdasági gyermekeket, akikhez ígérete szerint - ha meghívást kap tőlük - akkor jövőre ellátogat.

lapföldi Mikulás, Budapest

A lappföldi Mikulás az interjúban megemlítette: idén kárpátaljai magyar gyermekekből álló delegációval találkozhatott. Elmondása szerint a magyar fiúk és lányok ebben az évben is jó gyerkőcök voltak, ami nagyon boldoggá teszi őt, s így szívesen tér vissza minden évben Miklós napjára, ahol azt megelőzően már a reptéren hatalmas és vidám gyereksereg fogadja, bármerre is látogat Magyarországon belül. Külön kitért arra, hogy évente kétszer látogat el a magyar gyerekek házába: december 6-án, amikor a szépen kifényesített cipőcskéket tölti meg, illetve december 24-én is, amikor a karácsonyfa alá helyezi el az ajándékokat.

lapföldi Mikulás, Budapest

Joulupukkinak igencsak sűrű volt ezúttal is a menetrendje a magyarországi látogatása során: "szülővárosának" Rovanieminek testvérvárosaiba, Ajkára és Veszprémbe látogatott el, de felkereste Kaposvárt és a szomszédos Szlovéniába is ellátogatott, Ljubljanába. Budapesten a Művészetek Palotájában és a Vörösmarty téri karácsonyi vásárban köszöntötte a gyerekeket. A nyilvános helyszíneken túl kórházak gyermekosztályait és óvodákat látogatott meg személyesen, ahol bizony a lurkók nem maradtak ajándék nélkül. Az idei útját is a FinnAgora, a magyarországi Finn Intézet szervezte a Finn Nagykövetség közreműködésével.

lapföldi Mikulás, Budapest
Joulupukki
igazi Mikulás
vajdasági gyerekek
Budapest

Most

13:35, Frissítve: 13:56

Mátyás király emlékév 2018-ban

Potápi Árpád János közölte: a Kárpát-medence magyarsága az emlékévhez kapcsolódva számos közös rendezvényt, konferenciát tart majd, kiállítást, illetve a fiataloknak történelmi versenyeket szerveznek.
13:09, Frissítve: 13:28

Lakásépítési projektbe kezd Szerbia

Tavaszra kezdik építeni hat városban a rendőröknek, a katonáknak és a biztonsági szolgálat alkalmazottainak szánt lakásokat – erősítette meg Aleksandar Vučić államfő.
12:58, Frissítve: 13:09

Putyin elrendelte az orosz csapatok visszavonását

Elrendelte az orosz csapatok Szíriából történő visszavonásának megkezdését hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki villámlátogatásra érkezett Szíriába, a hmejmími orosz légi támaszpontra.
11:53, Frissítve: 11:59

Vučić a francia elnökhöz utazik

Franciaországba utazik Aleksandar Vučić szerb államfő, este pedig kétoldalú tárgyalásokat folytat majd Emmanuel Macron francia elnökkel - írja a Tanjug.
11:07, Frissítve: 11:17

„Az emberekben ott van az önzetlen szeretet”

Őrizd a lángot! címmel tartott jótékonysági adventi koncertet az adai színházteremben Fehér Nóra énekesnő. Az est bevételét a súlyos betegségben szenvedő Orcsik Dorkának és családjának ajánlotta fel.

Népszerű

Királyi esküvő Belgrádban

Örök hűséget fogadott egymásnak Sándor szerb trónörökös fia, Fülöp Karađorđević és Danica, a neves szerb festőművész, Milan Marinković leánya.
Ludasi Betyárnap

Betyárnapot tartanak ma Ludason

A helyi közösség szervezésében idén már nyolcadik alkalommal tartják meg a hagyománnyá vált lovas játékokat, amelynek keretében főzőversenyt is szerveznek.