Ugrás a tartalomra
lappföldi Mikulás, Budapest
Pannon RTV

Joulupukki üzent a vajdasági gyerekeknek

2017-12-07
13:13
2017-12-07
14:32
Forrás
Pannon RTV
Az igazi lappföldi Mikulás szerda este Budapesten, a Vörösmarty téren ünnepelt a gyerekekkel, ám előtte exkluzív interjút adott a Pannon RTV-nek, melyben üdvözli a határon túli magyar gyerekeket.

Joulupukki látogatása immáron 16 évre nyúlik vissza: 17 évvel ezelőtt ajkai és veszprémi gyermekek hívták meg az igazi nagyszakállút, aki azóta évről évre december elején Magyarországra látogat, ahol számtalan gyermek várja őt tiszta szívvel, izgalommal és hatalmas lelkesedéssel. A Pannon Rádió tószegi stúdiójának munkatársa a budapesti Gresham palotában érte utol a finn Mikulást, aki szívesen köszöntötte a vajdasági gyermekeket, akikhez ígérete szerint - ha meghívást kap tőlük - akkor jövőre ellátogat.

lapföldi Mikulás, Budapest

A lappföldi Mikulás az interjúban megemlítette: idén kárpátaljai magyar gyermekekből álló delegációval találkozhatott. Elmondása szerint a magyar fiúk és lányok ebben az évben is jó gyerkőcök voltak, ami nagyon boldoggá teszi őt, s így szívesen tér vissza minden évben Miklós napjára, ahol azt megelőzően már a reptéren hatalmas és vidám gyereksereg fogadja, bármerre is látogat Magyarországon belül. Külön kitért arra, hogy évente kétszer látogat el a magyar gyerekek házába: december 6-án, amikor a szépen kifényesített cipőcskéket tölti meg, illetve december 24-én is, amikor a karácsonyfa alá helyezi el az ajándékokat.

lapföldi Mikulás, Budapest

Joulupukkinak igencsak sűrű volt ezúttal is a menetrendje a magyarországi látogatása során: "szülővárosának" Rovanieminek testvérvárosaiba, Ajkára és Veszprémbe látogatott el, de felkereste Kaposvárt és a szomszédos Szlovéniába is ellátogatott, Ljubljanába. Budapesten a Művészetek Palotájában és a Vörösmarty téri karácsonyi vásárban köszöntötte a gyerekeket. A nyilvános helyszíneken túl kórházak gyermekosztályait és óvodákat látogatott meg személyesen, ahol bizony a lurkók nem maradtak ajándék nélkül. Az idei útját is a FinnAgora, a magyarországi Finn Intézet szervezte a Finn Nagykövetség közreműködésével.

lapföldi Mikulás, Budapest
Joulupukki
igazi Mikulás
vajdasági gyerekek
Budapest

Most

12:14

Orbán: Magyarország időt nyert

Magyarország időt nyert, az EU-csúcson elnapolták a kötelező kvóták ügyét - közölte Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Facebook-oldalán péntek reggel közzétett videóban.

Népszerű

Királyi esküvő Belgrádban

Örök hűséget fogadott egymásnak Sándor szerb trónörökös fia, Fülöp Karađorđević és Danica, a neves szerb festőművész, Milan Marinković leánya.
Rendőr nőnapi virágszállal

Egy szál virággal a kezemben...

A közlekedési rendőrök Szerbia szerte azért állították le a forgalomban részt vevő hölgyeket, hogy egy-egy szál virággal kedveskedjenek nekik a nőnap alkalmából.
MondoCON jelmez

Így nézett ki a téli MondoCON a Hungexpón

Első ízben rendezték meg a Star Wars jelmezversenyt, amelyet a filmbeli karakterek bőrébe bújó cosplayerek számára rendeztek. A zsűriben volt a Szerbiából érkezett Isidora Vlasak "Ferasha" is.