Ugrás a tartalomra

Különleges emberek, érdekes beszélgetések, tájékoztató tartalmak

2020.04.01
21:24
2020.04.02
11:17
Forrás
Pannon RTV
Vajdasági, magyarországi vendégekkel a Pannon Televízió Szubjektív című műsora az elmúlt időszakban szerteágazó témakörökben igyekezett tájékoztatni, tematikus témákat feldolgozni és szórakoztatni.

A 20 perces interjúműsorban megjelent minden, ami körülöttünk van, de olyan témákat is feldolgoztunk, amelyek mindennapjainkat érintik. Jöjjön most egy válogatás az elmúlt időszak Szubjektívjeiből a teljesség igénye nélkül. 

Vannak az ember életében olyan helyeztek, amikor megvalósulnak a régóta dédelgetett álmok. Brasnyó Zoltán kollégánknak tavaly sikerült kipiálnia egy bakancslistás utazást. New Yorkba látogatott. Bejárta az egész államot, látta a Szabadság-szobrot, megtekintette a Trump-tornyot, steaket is evett, sőt a Central parkban is piknikezett. Kiderült az is, hogy visszamenne-e, és hogy melyek voltak a legemlékezetesebb pillanatai az amerikai út alatt.

A beszélgetést itt hallgathatja meg.

Pannon RTV/Huszár Dániel

Komoly témákkal is foglalkozott a Szubjektív. Sokszor könyveket mutattunk be. A Trianoni békediktátum című könyv is ilyen volt. Létjogosultságát az egykorú dokumentumok hiteles megszólaltatása adja. A magyar történettudományban napjainkra immáron újólag elfogadott és elismert, hogy a történeti Magyarország feldarabolását nem belső tényezők okozták, hanem a vesztes háború katonai összeomlása és külpolitikai katasztrófája. Úgymond magától, „belülről” a történelmi Magyarország soha nem bomlott volna fel, soha nem esett volna szét. A könyv a magyar felet teljes mértékben a tárgyalásokról, egyeztetésekről kihagyó diktátum megszületéséhez vezető út hiteles krónikája.

A szerzővel, Dobó Attilával Agárdi Gábor beszélgetett tavaly Szegeden.

Pannon RTV/Csipak Edvin

A Szubjektívben megjelent a környezetvédelem, és a környezettudatosságra való figyelemfelhívás is. Érintettük a hőmérséklet-ingadozást, szélsőséges időjárási viszonyokat, a jégsapkák olvadását – csak néhányat azon jelenségek közül, amelyek napjainkban tapasztalhatók. Az emberi szervezetet rendkívüli módon megterhelik.

De vajon mi a helyzet az állatokkal és növényekkel?

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Vajdasági körútra is invitáltuk önöket egy könyv bemutatása által. Megjelent ugyanis tavaly a Hét Nap különkiadványa, a Vajdaság, én így szeretlek interjúkötet, amelyben Fehér Márta lebilincselő írásaival egy vajdasági kalandra invitálja az olvasókat. Az interjúk érdekes embereket, sorsokat mutatnak be. Olvasás közben bebarangolhatják a vidékünket és megismerkedhetnek az itt élők kulturális és történelmi értékeivel, amelyeket ezek az emberek máig hűen ápolnak és őriznek.

A vajdasági kalandról részletesebben itt hallhat.

Pannon RTV

Egy csókai, kalandos élettörténetet is megismerhettek a nézők. A fémkereső detektorokkal való kutatás rejtelmeiről és a Vajdaságra jellemző helytörténeti érdekességről is beszélt Csonti István nyugalmazott építészmérnök, helytörténész, sőt Mária Terézia uralkodásának idejéből származó ereklyéket is megmutatott a Szubjektív nézőinek.

A beszélgetést itt hallgathatja meg.

Pannon RTV/Gál Hermina, Raffai Csaba

Igyekeztünk olyan embereket is megszólaltatni, akik vajdasági sporttehetségek. A fiatal, szabadkai Farkas Balázs számos szerbiai, magyarországi és európai versenyen bizonyította már, hogy kiváló úszásban. A Szubjektívben arról beszélgettünk vele, hogy hogyan éli meg sikereit, össze tudja-e egyeztetni a sportot az iskolával, és mik a tervei a jövőre nézve. 

A Farkas Balázzsal készült beszélgetést itt találja.

Vajdasági RTV

Stúdiónkban járt az orvos, aki szétválasztotta a bangladesi sziámi ikreket. Dr. Csókay András nemzetközi hírű, magyarországi idegsebész, agykutató hitvallása szerint az orvos csak kezel, míg a Jóisten gyógyít. Az empatikus orvos felveszi az előtte álló ember szenvedését és hívőként tudja, hogy kinek a lábához rakja le a sokszor felvett szenvedést. 

A világhírű szakember tanúságtételéről, imáiról, életmentő műtéteiről is beszélt a Szubjektívben.

Pannon RTV

És végül érdemes a közkedvelt reggelis fiúk évértékelőjét is megnézni, ugyanis sajátságos, rájuk jellemző humorral összegezték szilveszterkor a 2019-es évet. Két Szubjektív erejéig mindent megtudhatnak a tavalyi évről, és még egy kis nosztalgiára is lehetőség nyílik ezáltal. 

Nosztalgiázzon a Pannon Reggelis fiúkkal!

Szubjektív
Brasnyó Zoltán
Dobó Attila
Fehér Márta
Vajdaság én így szeretlek
Csonti István
Farkas Balázs
Csókay Andrá
Pannon Reggeli

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:07, Frissítve: 11:16

Fitt percek a Pannon Televízióban

Új műsorral jelentkezik a Pannon Televízió. Nyáron sem maradnak mozgással kapcsolatos tartalmak nélkül a nézőink. A Fitt percek elnevezésű rövid átmozgató műsor részleteiről Kókai Mónika szerkesztő beszélt.
10:29, Frissítve: 11:55

Ma van a szerb rendőrség napja

A központi ünnepséget a Szerbia Palota előtt rendezik meg ma délelőtt, ahol többek között 1337 új rendőrtisztet avatnak - mondta Aleksandar Vulin belügyminiszter a Szerbiai RTV-nek adott interjújában.
08:52

Megfékezték a tüzet a čačaki Sloboda lőszergyárban

Erős robbanás rázta meg Čačakot szombaton 20 óra körül. Az erős detonációt több kisebb is követte. A robbanás a Sloboda lőszergyár területén történt. A keletkezett tüzet az illetékeseknek sikerült eloltaniuk. Éjjel nem volt újabb detonáció.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.
Horgos-2

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.