Ugrás a tartalomra
az ifjú pár
screenshot/RTS video

Különleges esküvő Basahídon

2018-05-14
14:07
2018-05-14
14:23
Forrás
Szerbiai RTV
Surbi és Attila egy pravoszláv templomban fogadtak egymásnak örök hűséget a Nagykikindához közeli Basahídon.

Egy indiai, egyébként Melbournben élő hölgy, Surbi és az Ausztráliában élő, nevéből ítélve vélhetően magyar származású Fehér Attila egy pravoszláv templomban fogadtak egymásnak örök hűséget - tudósít a Szerbiai RTV. Az ortodox szokások szerint Sofija és Pero névre keresztelkedtek, így mondták ki a boldogító igent.

A tudósítás szerint az indiai nő, annak ellenére, hogy egy pravoszláv templomban volt az esküvő, megtartotta az indiai szokásokat és a helyi hagyományoknak megfelelő ruhában vonult be.

Basahíd
házasság
indiai
ausztrál
esküvő

Most

21:18, Frissítve: 22:31

Szent István-napi ünnepség Palicson

Palicson tartották meg szombat este a Szent István-napi központi ünnepséget a VMSZ szervezésében. A magyar haza jó úton halad ahhoz, hogy visszanyerje régi önbecsülését - mondta Magyar Levente.
19:27, Frissítve: 22:03

Megtelt hívekkel a szabadkai székesegyház

Szent István hazánkat hazánkká és a keresztény Európa részévé tette - emelte ki prédikációjában Márfi Gyula veszprémi érsek a szabadkai Szent Teréz-székesegyházban tartott misén szombaton délután.

Népszerű

Holdfogyatkozás fázisai

Egyedülálló holdfogyatkozás pénteken este

Az évszázad leghosszabb, 103 perces teljes holdfogyatkozása lesz pénteken, a Mars pedig 15 éve nem volt ilyen közel a Földhöz, mint ezekben a napokban. Európából is megfigyelhető lesz.

Királyi esküvő Belgrádban

Örök hűséget fogadott egymásnak Sándor szerb trónörökös fia, Fülöp Karađorđević és Danica, a neves szerb festőművész, Milan Marinković leánya.