Ugrás a tartalomra
eurovix.com

Ma kezdődik a 2019-es Eurovíziós Dalfesztivál

2019-05-12
14:16
Forrás
Pannon RTV
A narancsszőnyeges nyitóceremóniával kezdődik ma este az Eurovíziós Dalfesztivál Tel-Avivban. Szerbiát idén Nevena Božović, Magyarországot Pápai Joci képviseli a versenyben.

Ők mindketten a május 14-ei első elődöntőben vesznek részt. A keddi és a csütörtöki elődöntőkből 10-10 dal juthat be a május 18-ai döntőbe, ahol öt alapító, Olaszország, Németország, Franciaország, az Egyesült Királyság és Spanyolország, valamint a házigazda Izrael versenyzői is színpadra lépnek. Az eseményeket a Szerbiai RTV és a Duna Televízió is élőben közvetíti. A Pannon Rádióban pedig hétfőtől vasárnapig minden nap 15 órától hallhatják a helyszínen készült exkluzív interjúkat. A helyszínről Vörös Gábor tudósít.

Eurovízió 2019

Most

15:18, Frissítve: 15:40

Családi nap a Makkhetesen

Főzőverseny, kirakodóvásár, élőzene és gazdag művelődési műsor fogadta azokat, akik ma ellátogattak Szabadka makkhetesi helyi közösségébe.
14:45

Két ország, egy ellenőrzés

Holnaptól az észak-macedón és a szerb rendőrök egy épületben, közösen és egyszerűsítve végzik majd a határellenőrzést Tabanovcénél, illetve Preševónál.

Népszerű

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.

Tűz Szabadkán

Több autó is kiégett tegnap Szabadkán, a sugárút közelében, amikor kigyulladt a központi garázs a Šumska utcában.